01.10.2016 13:39

Pastoor: "Heb ik geen enkel gevoel meer bij"

Alex Pastoor was in het verleden werkzaam bij AZ en neemt het dit weekend, met zijn huidige club Sparta Rotterdam, op tegen zijn oude werkgever. Het is voor Pastoor een bijzonder duel.

Pastoor was in september 2014, nadat Marco van Basten zijn ontslag had ingediend, enkele duels hoofdcoach van AZ. Toenmalig technisch directeur Earnest Stewart zette de oefenmeester al na een paar weken op non-actief. Pastoor zou medische informatie over Van Basten hebben gelekt, maar daar bleek niets van waar te zijn. "Ik ga niet ontkennen dat het duel met AZ een extra tintje heeft", zegt Pastoor in gesprek met De Telegraaf. "Maar dat heeft niet alleen met de situatie van twee jaar terug te maken."

Volgens 49-jarige trainer zijn wedstrijden tegen AZ altijd bijzonder voor hem. "Zeker in de tijd dat Gertjan Verbeek er hoofdtrainer was", vervolgt Pastoor, die goed bevriend is met de huidige coach van het Duitse VfL Bochum. "AZ is van huis uit m'n club en dat blijft het. Maar er zijn mensen binnen AZ waar ik geen enkel gevoel meer bij heb."

Inmiddels is Pastoor bijna twee jaar trainer op Het Kasteel bij Sparta. Met die club promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Eredivisie. De Rotterdammers kennen een prima competitiestart en staan momenteel achtste. "Het kan nog wel wat beter, maar dat gaat niet van het ene op het andere moment. We maken wel hele aardige stappen naar volwassenheid, met een ploeg die goed en stabiel is", aldus Pastoor. "Zolang we onze afspraken nakomen, kunnen we ons met een aantal eredivisieploegen meten. Als we dat niet doen, kan iedereen van ons winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner