01.10.2016 14:11

Koeman kan leven met gelijkspel voor Everton

Everton-trainer Ronald Koeman gebruikt codetaal tijdens het League Cup-duel Everton - Norwich City (20-09-2016).
Everton-trainer Ronald Koeman gebruikt codetaal tijdens het League Cup-duel Everton - Norwich City (20-09-2016).

Ronald Koeman kwam vrijdagavond met zijn Everton niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace. Toch zag de manager van de club uit Liverpool voldoende positieve punten en overheerste na afloop tevredenheid.

Everton liep vorig weekend tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De ploeg van Koeman ging toen onderuit tegen AFC Bournemouth en werd kort daarvoor al door Norwich City FC uitgeschakeld in de League Cup. Tegen Crystal Palace herstelde de club uit Liverpool zich enigszins voor de matige resultaten van een week eerder.

"Het is een goed punt op het einde. We verdedigden standaardsituaties goed tegen een lastig te bespelen ploeg", vertelde Koeman na afloop tegen de BBC. "De teamprestatie was geweldig. Al had ik graag gezien dat we meer kansen hadden gecreëerd." Everton kwam via Romelu Lukaku op een 1-0 voorsprong, maar vlak na rust was Christian Benteke verantwoordelijk voor de 1-1 eindstand.

Everton blijft door het gelijke spel steken op de derde plaats in de Premier League. De ploeg van Koeman behaalde veertien punten uit zeven duels. "We hadden een goede start van het seizoen. De plek op de ranglijst zegt niet alles. We moeten ons verbeteren, maar we zijn goed bezig", aldus Koeman tot besluit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner