01.10.2016 15:29

De Boer: "Wil een ploeg zien die gefocust is"

Frank de Boer hoopt dat zijn spelers tegen AS Roma wel met de opperste concentratie het veld in gaan. Internazionale blameerde zich donderdag voor de tweede achtereenvolgende keer in de Europa League. De ploeg van De Boer ging met 3-1 onderuit bij Sparta Praag.

"We kunnen niet weer dezelfde instelling hebben als in Praag", zei De Boer zaterdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met AS Roma. Opperste concentratie is zondag een vereiste. "Dit is het enige probleem, dat de wedstrijd moet beginnen vóór het fluitsignaal, eigenlijk al een dag van tevoren. We moeten ons concentreren voor de wedstrijd, als de scheidsrechter al heeft gefloten is het te laat om daarmee te beginnen."

De Boer verwacht niet dat zijn spelers er zondag opnieuw met de pet naar zullen gooien. "Tegen Roma is het makkelijk om de juiste instelling te hebben, omdat het een grote wedstrijd is. Ik wil een ploeg zien die tegen elke tegenstander gefocust is. Het is mogelijk om opnieuw te spelen zoals tegen Juventus. Ik praat altijd tegen mijn spelers over verbetering, het is geen probleem als ze een fout maken. Het is pas een probleem als ze er niet voor open staan zich te verbeteren."

De oefenmeester hoopt tegen Roma sportieve revanche te kunnen nemen, maar De Boer beseft dat het zwaar gaat worden. "Als we niet de juiste instelling tonen, gaan we het erg moeilijk krijgen. Zij hebben spelers die op elk moment het verschil kunnen maken. Francesco Totti is een geweldige speler, altijd in staat om vanuit het niets een doelpunt te maken. Als hij het veld oploopt, verandert de manier waarop Roma speelt. Roma kan op een goede dag van iedereen winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner