01.10.2016 17:00

Zidane maakt zich geen zorgen over Ronaldo

Real Madrid speelde de afgelopen drie wedstrijden gelijk. De ploeg van trainer Zinédine Zidane neemt het dit weekend op tegen SD Eibar. De Franse oefenmeester beseft dat een overwinning noodzakelijk is om onrust te voorkomen.

De ploeg van Zidane kwam tegen Villarreal CF, UD Las Palmas en Borussia Dortmund niet verder dan een remise. Dat de oefenmeester de laatste tijd bekritiseerd wordt, is volgens Zidane volkomen te begrijpen. "Ik ben hier vele jaren speler geweest. Het is nooit anders geweest. Dit is de top, en dit is wat er op dat niveau gebeurt", vertelde Zidane zaterdag op de persconferentie.

"Maar ik kijk naar oplossingen. Ik vraag af wat we misten tegen Las Palmas en tegen Borussia Dortmund. De mensen kunnen blij zijn dat we de Champions League hebben gewonnen. Maar als we morgen niet winnen, weet ik wat er gaat gebeuren", aldus Zidane, die hoopt dat zijn spelers nu wel de kansen weten te benutten. "We moeten het afmaken. Dat is alles. Ik maak me geen zorgen. Het hoort erbij, we moeten vooruit kijken."

Sterspeler Cristiano Ronaldo kwam in drie wedstrijden pas eenmaal tot scoren, maar dat is volgens Zidane geen probleem. "Ik maak me geen zorgen om Ronaldo. Hij werkt hard, niet alleen tijdens de wedstrijden maar ook op de training', aldus de Fransman. "We vragen altijd meer van hem. Als hij niet scoort, dan zeggen mensen altijd dat hij slecht heeft gespeeld. Ik zie het anders. Hij wordt met de dag beter, maar heeft zoals iedereen wedstrijden nodig. Stukje bij beetje wordt hij beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner