01.10.2016 19:55

Hendriks vervangt De Kogel tegen Excelsior

Sam Hendriks (l.) en Rens van Eijden (r.) vechten een stevig luchtduel uit tijdens de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles. (24-09-2016)
Sam Hendriks (l.) en Rens van Eijden (r.) vechten een stevig luchtduel uit tijdens de wedstrijd AZ - Go Ahead Eagles. (24-09-2016)

Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning geeft in het duel met Excelsior een kans aan Sam Hendriks. De jonge spits is de vervanger van Leon de Kogel, die in het bekertoernooi een achillespeesblessure opliep en niet inzetbaar is voor Go Ahead Eagles.

De Koning kon ook kiezen voor Kevin Brands, Henrik Omajaa of Darren Maatsen, maar de trainer gaat dus voor Hendriks, die zodoende zijn basisdebuut maakt voor de formatie uit Deventer. Ook in de achterste linie is een debuut te vieren, huurling Sébastien Locigno speelt zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. De rechtsback vervangt Lars Lambooij.

Bij Excelsior is Nigel Hasselbaink zijn basisplaats kwijtgeraakt na de wedstrijd tegen PSV. In het duel met de Eindhovenaren ging het opeens lopen toen Hicham Faik en Danilo Pantić ingebracht werden, laatstgenoemde heeft daarmee een basisplaats afgedwongen. Wel staat de Serviër opgesteld als valse spits, terwijl Pantić normaal gesproken op het middenveld staat. Faik begint wederom op de bank bij de Kralingers.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner