01.10.2016 22:37

Go Ahead met speels gemak langs Excelsior

De spelers van Go Ahead Eagles vieren de voorsprong tegen Excelsior. (01-10-2016)

Met geen bijster hoog inspanningsniveau heeft Go Ahead Eagles de tweede driepunter van het seizoen binnengehaald. Excelsior had zaterdagavond een ware offday in de Adelaarshorst. De ploeg verloor met 3-0.

Go Ahead schoot, gesteund door een aardig volle Adelaarshorst, uit de startblokken. Jarchinio Antonia versierde al na 25 seconden een vrije trap, wat Bas Kuipers op de vroegste gele kaart in het seizoen kwam te staan. Elf minuten later was het al raak voor de thuisploeg. Sander Duits kopte een corner knap in bij de eerste paal en verschalkte Tom Muyters: 1-0. Excelsior was niet bij machte om het speelveld klein te houden en Go Ahead profiteerde veelvuldig. De thuisploeg werd vooral via de flanken gevaarlijk, maar had een penalty nodig om op 2-0 te komen. Sinan Bytyqi werd neergelegd door Jurgen Mattheij, Sam Hendriks pakte het cadeautje vanaf elf meter uit.

In de tweede helft had Excelsior de zaakjes beter op orde, maar Danilo Pantić speelde een negatieve hoofdrol na een uur spelen. De Serviër kreeg zijn tweede gele kaart, nadat hij door Randy Wolters neer te leggen een counter voorkwam. Met tien man kreeg Excelsior zowaar de betere kansen, maar Kevin Vermeulen gleed een goede voorzet van Khalid Karami naast. De Rotterdammers bleven sterk, maar deden zichzelf twintig minuten voor tijd wederom de das om. Terell Ondaan nam in een poging om Wolters af te stoppen de bal met de hand mee en veroorzaakte zo een penalty. Hendriks ging weer achter de bal staan en de spits faalde opnieuw niet: 3-0.

Na de derde treffer van de thuisploeg knakte Excelsior. Het resterende deel bestond vooral uit het voorkomen van nieuwe tegenvallers via blessures of rode kaarten. Zodoende kan Go Ahead de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. De ploeg komt op acht punten uit, waardoor de degradatiezone voorlopig vaarwel wordt gezegd. Excelsior blijft middenmoter en ziet de zone boven de degradatieplekken dichterbij komen.

Door: Jos Boesveld