02.10.2016 16:22

Feyenoord weet ook in Tilburg te winnen

Feyenoord is nog altijd foutloos in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen zondagmiddag met 0-2 bij Willem II en gaan daardoor fier aan kop. Nicolai Jørgensen en Renato Tapia maakten de doelpunten.

Bij de bezoekers ontbrak Steven Berghuis. De buitenspeler was niet voldoende hersteld van het Europa League-duel met Fenerbahçe en zat niet bij de selectie. Hij werd in de basiself vervangen door Bilal Başaçıkoğlu. Dat betekende de eerste basisplaats van het seizoen voor de Turks jeugdinternational. Willem II trad nog aan zonder Dico Koppers. Hij zat wel op de bank, terwijl Katuku Tshimanga aan de aftrap stond.

In de beginfase deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit. Namens Willem II schoot Thom Haye in de handen van Feyenoord-doelman Brad Jones. Zijn collega Kostas Lamprou moest even later ook optreden toen Tonny Vilhena een afstandsschot afvuurde. Feyenoord kwam vervolgens alsnog op voorsprong. Een fraaie actie van Başaçıkoğlu werd door Jørgensen even fraai afgerond. Hij tikte de bal achter zijn standbeen langs in het doel. Freek Heerkens had daarna de 1-1 moeten maken. De verdediger knikte een vrije trap van Haye net naast het doel van Jones. Ook Haye zelf kreeg een prima kans, maar zijn schot werd gekraakt door Jan-Arie van der Heijden. In de slotfase van de eerste helft produceerden Jens Toornstra en Başaçıkoğlu nog twee schoten van afstand, maar zij konden Lamprou niet passeren.

Na de pauze was Willem II de betere ploeg. Dat resulteerde in mogelijkheden voor Funso Ojo en Haye, maar hun kopballen waren prooien voor Jones. De grootste kans was voor invaller Bartholomew Ogbeche. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na slecht uitverdedigen van Eric Botteghin, maar schoot de bal hard over het doel van Jones. Feyenoord kwam er bij vlagen uit met snelle counters via Rick Karsdorp en Başaçıkoğlu. Grote kansen leverde dat echter niet op voor de Rotterdammers. Willem II leek Feyenoord even in de tang te hebben, maar kwam uiteindelijk van een koude kermis thuis. Invaller Tapia mocht zomaar doorlopen van de Tilburgse defensie en schoot beheerst de 0-2 binnen. Via Ogbeche kreeg Willem II nog de kans om wat terug te doen. De invaller kopte in vrijstaande positie over het doel van Jones. Michiel Kramer vond de vuisten van Lamprou nog met een poeier van ver.

Door de overwinning blijft Feyenoord zonder puntenverlies in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben 24 punten uit acht duels en het gat met nummer twee Ajax blijft vijf punten. PSV staat inmiddels zeven punten achter op Feyenoord. Willem II blijft na acht wedstrijden steken op zes punten en verkeert daarmee in degradatiezorgen.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner