02.10.2016 17:42

SSC Napoli ziet Juventus uitlopen na zeperd

Juventus heeft zondagmiddag hele goede zaken gedaan in de Serie A. Nadat de Oude Dame zelf won van Empoli FC (3-0), zag het concurrent SSC Napoli verliezen op bezoek bij Atalanta. Een vroege goal van Andrea Petagna bleek het hoogtepunt te zijn.

Met Arkadiusz Milik in de basisopstelling en Dries Mertens op de bank begon SSC Napoli aan het duel met Atalanta, maar al vroeg ging het mis. Petagna scoorde in twee instanties na een voorzet. Trainer Maurizio Sarri zette in de tweede helft drie verse aanvallers in, maar Mertens, Manolo Gabbiadini en Emanuele Giaccherini konden geen ommekeer brengen in het duel.

Voor SSC Napoli is het de eerste nederlaag in het nieuwe seizoen van Italië. De club blijft op de tweede plaats staan en ziet het gat met Juventus groeien naar vier punten. Genoa CFC kan op gelijke hoogte komen met SSC Napoli, maar dan moet de ploeg wel zien te winnen van ACF Fiorentina. Dit gaat echter om een inhaalduel, waardoor Genoa pas midden december tegen de ploeg uit Florence speelt.

Het Inter van trainer Frank de Boer speelt zondagavond de topper tegen AS Roma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner