02.10.2016 22:04

Van den Brom zag de AZ-controle wegglippen

John van den Brom is niet tevreden met het optreden van zijn ploeg. AZ speelde op Het Kasteel met 1-1 gelijk tegen Sparta, maar zag dat zijn ploeg het zwaar kreeg na een goede start.

"We zijn goed begonnen hier. Na Zenit-uit durfden we gelijk het initiatief in handen te nemen door hoog en agressief druk te zetten. We lieten de bal gaan en dat hebben we goed gedaan. We maakten een fantastische goal. Daarna hebben we het onszelf moeilijk gemaakt", aldus de oefenmeester voor de camera van de NOS.

Vlak voor rust meende AZ recht te hebben op een strafschop, toen Illiass Bel Hassani werd gevloerd. "Het is ontzettend zuur dat hij niet gegeven wordt en dat je hem niet krijgt. Anders hadden we toch een mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan. Ik vond het wel een penalty. Ik begrijp niet waarom je in zo'n situatie besluit hem niet te geven."

AZ kreeg donderdag in Rusland een flink pak slaag van Zenit (5-0). Het drukke schema wil Van den Brom echter niet als excuus aanvoeren voor het puntverlies. "Het is hartstikke mooi. Als speler is het heerlijk om in dit ritme te zitten en te komen. Ik denk dat wij daar goed in geslaagd zijn, ook fysiek. Dus dat is geen enkel excuus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner