02.10.2016 22:41

AS Roma wint nipt van Inter in spektakelstuk

AS Roma heeft drie punten overgehouden aan de topper met Inter Milan. Beide ploegen streden voor elke meter, maar Roma trok aan het langste eind: 2-1. Kostas Manolas kroonde zich tot matchwinner.

AS Roma schoot uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Het lag helemaal open achterin bij Inter, waardoor Edin Džeko van dichtbij kon binnen tikken. Voor Frank de Boer en zijn manschappen was het een dramatische start van de wedstrijd.

In het vervolg van de eerste helft hielden beide ploegen er een moordend tempo op na. Mohammed Salah kwam tot twee keer toe alleen op doelman Samir Handanovič af, maar scoorde niet. Ook Inter kreeg kansen op de gelijkmaker, maar Roma ging met de voorsprong rusten.

Ook na de rust vochten beide ploegen voor elke meter en waren er kansen over en weer. Het was Éver Banega die voor Inter het net wist te vinden en zijn ploeg een kwartier voor tijd op gelijke hoogte schoot. Drie minuten na de gelijkmaker was het al raak voor Roma. Kostas Manolas kopte een vrije trap van Alessandro Florenzi tegen de touwen: 2-1.

Het spektakelstuk werd spectaculair afgesloten. Inter zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er nite. In de slotfase ging doelman Samir Handanovič mee naar voren, maar ook hij kon niets forceren. Zo verliest De Boer met zijn Inter op bezoek in Rome.