03.10.2016 16:58

Willem II geschokt door rellen op tribunes

Het misschien wel meest merkwaardige moment van de achtste speelronde van de Eredivisie vond niet plaats binnen de lijnen, maar op de tribunes van het Koning Willem II Stadion. Vlak nadat Feyenoord zondagmiddag op een 0-2 voorsprong kwam, brak een grote rel uit op de tribunes in Tilburg. Willem II laat maandag weten geschokt te zijn door de ongeregeldheden en spreekt van een zwarte dag in de historie van de voetbalclub.

"De ervaringen die onze supporters - en in het bijzonder kinderen - hebben meegemaakt, gaan ons zeer aan het hart. Na afloop van de wedstrijd hebben wij veel reacties binnengekregen van verontruste supporters die hun zorgen en afschuw uitspraken over wat zich gisteren in het stadion afspeelde", zo luidt een deel van het statement van Willem II.

De Tilburgers laten weten dat in totaal zeven supporters zijn geïdentificeerd. Zij hebben een stadionverbod opgelegd gekregen. "Er zijn door de politie ook diverse personen aangehouden. Deze worden mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Ook de komende dagen wordt, samen met de politie, aan de hand van de vele gemaakte foto’s en video’s geprobeerd om meerdere relschoppers te identificeren. We verwachten snel meerdere personen een stadionverbod op te leggen. Willem II neemt afstand van alle vormen van geweld en accepteert dit soort gedrag absoluut niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner