04.10.2016 09:01

Langeler: "Ik zie de dwarsverbanden niet"

Art Langeler geeft als bondscoach van Jong Oranje instructies aan zijn spelers tijdens de training. (03-10-2016)
Art Langeler geeft als bondscoach van Jong Oranje instructies aan zijn spelers tijdens de training. (03-10-2016)

Art Langeler begrijpt niet waarom er ophef is ontstaan rondom zijn aanstelling als bondscoach van Jong Oranje. De coach combineert zijn rol voor een korte periode met die van hoofd jeugdopleiding bij PSV.

"Dat vind ik complete onzin", doelt Langeler tegenover Voetbal International op het commentaar over zijn dubbelfunctie. "Het doel is dat we twee keer winnen. Winnen is veel belangrijker dan het feit of er al dan niet PSV'ers bijzitten. Ik zie de dwarsverbanden niet." Jong Oranje moet de laatste twee EK-kwalificatieduels winnen om naar het EK in Polen te mogen. De beloftenploeg speelt tegen Turkije en Cyprus.

"Ik zie ze misschien wel als je een hele cyclus van twee jaar als combi zou doen. Dan zou ik de kritiek van andere clubs kunnen begrijpen. Hier en nu is dat onzin. Iedereen kan er van uitgaan dat ik objectief en een zo goed mogelijk elftal opstel." Jong Oranje bestaat met Riechedly Bazoer, Kenny Tete, Anwar El Ghazi, Jaïro Riedewald, Karim Rekik, Nathan Aké en Ricardo Kishna uit spelers die de laatste tijd weinig in actie zijn gekomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner