04.10.2016 13:38

Faber erkent: "Moet volgend seizoen anders"

FC Groningen is het nieuwe Eredivisie-seizoen zeer matig begonnen. De ploeg van trainer Ernest Faber staat momenteel vijftiende en won slechts één keer. De oefenmeester denkt nu te weten waarom zijn elftal tot nu toe zo teleurstellend presteert.

Na acht speelrondes heeft de equipe van Faber één keer gewonnen, drie keer gelijkgespeeld en werd er vier keer verloren. Volgens de trainer van FC Groningen is er absoluut geen reden tot wanhoop. "Elk team krijgt op een bepaald moment met een dipje te maken. Wij hebben hem in het begin, maar ik weet zeker dat we er sterker uit gaan komen", vertelt Faber in gesprek met clubblad d'Olle Grieze.

Faber maakte deze zomer de overstap van NEC Nijmegen naar het noorden. De oefenmeester verwacht de komende tijd stappen te kunnen zetten met zijn elftal en heeft wel een verklaring voor de matige competitiestart. "Fysiek is het team op orde nu. We moeten duidelijk nog wel door ontwikkelen. We hebben een té goede voorbereiding gehad. Het ging te makkelijk, we zijn niet echt getest. Dat moet volgend seizoen anders."

Afgelopen seizoen eindigden de Groningers op een zevende plaats in de Eredivisie. Faber verwacht ook dit jaar weer rond die positie te eindigen. Een klassering bij de beste vijf is volgens de oefenmeester te hoog gegrepen. "Daarna heb je een grote groep die om de posities daaronder strijdt. Daar zitten wij: plaats zes, zeven, acht. Onze start was slecht en de alarmbellen zijn gaan rinkelen. We dachten dat we verder waren. Nu moet je gewoon zorgen dat je laat zien waar je goed in bent."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner