04.10.2016 15:26

Vitesse was kansloos in strijd om huur Traoré

Bertrand Traoré is teleurgesteld nadat hij een kans mist tegen Roda JC bij zijn debuut. (13-08-2016)
Bertrand Traoré is teleurgesteld nadat hij een kans mist tegen Roda JC bij zijn debuut. (13-08-2016)

Vitesse had dit seizoen graag de beschikking gehad over Bertrand Traoré, maar was kansloos in de strijd om de aanvaller. Technisch directeur Mo Allach heeft deze zomer wel geïnformeerd naar Traoré. Chelsea verhuurde het talent uiteindelijk aan Ajax.

"Kansloos waren we", bekent Allach bij De Tafel van Kees. De clubleiding van Vitesse had Traoré nog graag een seizoen gehuurd van Chelsea. "Wij vinden het een ontzettende gigant, een fantastische persoonlijkheid. En ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat Chelsea aangaf dat hij nu moet spelen in de top van het Nederlandse voetbal, Duitse voetbal of waar dan ook. Hij moet in Europa spelen."

"Ik belde natuurlijk de technisch directeur van Chelsea op", vervolgt Allach. "Hoe hangt de vlag ervoor? En is er een kans dat we hem mogen verwelkomen? Eerst moest hij de voorbereiding meedraaien bij Chelsea en daarna werd gekeken wat het beste podium voor hem zou zijn. Hij moest echt de volgende stap maken, onze kansen waren laag."

Bij Ajax speelt Traoré afwisselend als rechtsbuiten of als spits. Volgens Allach komt de 21-jarige aanvaller het beste tot zijn recht als centrumaanvaller. "Bij Vitesse begon hij aan de buitenkant, dat was wennen voor hem. Daar was Peter Bosz (toen nog trainer van Vitesse, red.) niet zo tevreden over. Op een gegeven moment is hij bij ons als nummer negen los gegaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner