04.10.2016 19:30

Wegwerpgebaren kosten Dijkhuizen één duel

Marinus Dijkhuizen zal volgende week vrijdag niet plaatsnemen op de bank als NAC Breda op bezoek gaat bij Telstar. De club en trainer hebben een schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie voor een schorsing van één duel geaccepteerd.

De 44-jarige oefenmeester werd afgelopen vrijdag tijdens het duel tussen FC Volendam en NAC Breda naar de tribune verwezen. Scheidsrechter Ed Janssen was niet gediend van de wegwerpgebaren van Dijkhuizen en stuurde de NAC-coach aan het einde van de eerste helft weg.

Zonder Dijkhuizen langs de lijn ging NAC Breda onderuit in het Kras Stadion. De Parel van het Zuiden had in de tweede helft de zege voor het grijpen toen FC Volendam-doelman Hobie Verhulst bij een 1-1 stand met rood van het veld werd gestuurd. De tien uit Volendam hielden echter stand en kwamen in de laatste minuut van de wedstrijd zelfs op 2-1 door een rake strafschop van Kevin van Kippersluis.