04.10.2016 21:22

Maas overtuigd van ommekeer bij SC Cambuur

SC Cambuur degradeerde het afgelopen seizoen op roemloze wijze uit de Eredivisie en ook in de Jupiler League wil het nog niet vlotten met de club uit Leeuwarden. De spelers en trainer Rob Maas krijgen veel kritiek te verduren van de Cambuur-fans, maar de coach verdedigt zijn spelersgroep.

Op een forumavond met supporters vertelt Maas dat hij de teleurstelling van de fans begrijpt. Cambuur staat na negen wedstrijden op een teleurstellende dertiende plaats, daar waar meedoen om de bovenste plaatsen de doelstelling is. "Het liefst wil ik iedere wedstrijd met een zo hoog mogelijke uitslag en fantastisch voetbal winnen. Het werkt helaas niet altijd zo."

"Er is er niet eentje die er met de pet naar gooit. Als dat echt zo is, dan hebben ze een probleem", vervolgt de oud-trainer van Vitesse. "Jullie zien ook wel iedere week dat er een team met veel inzet staat. Het is geen los zand. Nogmaals: voetbal is een spelletje van verdedigen en aanvallen. Van doelpunten maken en doelpunten zien te voorkomen. Als die balans goed gaat vallen, dan gaan wij dit seizoen nog veel wedstrijden winnen. Daar ben ik van overtuigd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner