05.10.2016 09:32

Nijkamp: "Zoveel uitdagingen bij de KNVB"

Gerard Nijkamp is als technisch directeur van PEC Zwolle van tevoren op het veld aanwezig voor de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. (20-04-2016)
Gerard Nijkamp is als technisch directeur van PEC Zwolle van tevoren op het veld aanwezig voor de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. (20-04-2016)

Gerard Nijkamp baalde afgelopen zomer flink toen hij te horen kreeg niet de nieuwe technisch directeur van de KNVB te worden. De Nederlandse voetbalbond gaf de voorkeur aan oud-doelman Hans van Breukelen.

"Er liggen zoveel uitdagingen bij de KNVB. Ik denk dat Hans van Breukelen met heel veel plezier elke dag naar het bondsbureau rijdt", vertelt de directeur van PEC Zwolle in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk is er veel aan de hand, ik wist ook van de situatie van teammanager Hans Jorritsma. Maar de buitenwacht kun je toch niet beïnvloeden."

Nijkamp had de functie in Zeist graag gehad. "Ik ben wel afgebeld door de KNVB. Het heeft er geloof ik mee te maken dat ik niet Europees kampioen ben geworden, geen international was en vijfhonderd wedstrijden in de Eredivisie heb gespeeld. Dat is een keuze. Ik was daar absoluut teleurgesteld over."

"Aan de ene kant wil ik niet onder tafel schuiven dat die ervaring als speler niet onbelangrijk is. Maar ik ben wel een man die al vijf jaar op technisch directeur-niveau werkt bij PEC Zwolle en daarvoor als hoofd opleiding heb gewerkt en ook voor de KNVB allerlei projecten heb gedaan en in klankbordgroepen heb gezeten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner