06.10.2016 10:50

Adriaanse en De Mos positief over Langeler

Co Adriaanse en Aad de Mos snappen de ophef niet rondom de functie van Art Langeler. De hoofd jeugdopleiding van PSV is ook tijdelijk de bondscoach van Jong Oranje. Langeler neemt de ploeg alleen de komende twee duels onder zijn hoede.

"Mensen zouden kunnen denken dat hij een PSV-stempel drukt, maar een coach stelt toch altijd de sterkste spelers op", vertelt Adriaanse in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij heeft bij PEC Zwolle al bewezen een goede coach te zijn en bij PSV is hij het gewend om met jonge spelers om te gaan." Oranje moet van Turkije en Cyprus winnen om door te gaan naar het EK.

Aad de Mos sluit zich aan bij Adriaanse. "Het is een tijdelijke situatie. Art is iemand die zaken op papier en in de praktijk kan overbrengen. Wat hij bij PSV vooral goed heeft gedaan, is dat hij veel oud-spelers tot de opleiding heeft toegelaten en hen ook enthousiast heeft gemaakt daarvoor. Dat kan in de toekomst het verschil gaan maken."

"Hij neemt verantwoordelijkheid op het moment dat het erop lijkt dat er met Jong Oranje niks meer te winnen valt", vervolgt Adriaanse. "Eerst moeten ze twee keer winnen en dan nog blijft het afwachten. Als het hem lukt om twee keer te winnen, heeft hij het goed gedaan. De ploeg moet bij dat EK zijn. Het is een internationaal meetmoment waarop jonge spelers zich kunnen ontwikkelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner