07.10.2016 12:22

Hleb baalt achteraf van transfer naar Barcelona

Aliaksandr Hleb kam beim VfL Wolfsburg nicht zum Zug. Hier muss er sich das Spiel gegen Schalke von der Tribüne aus ansehen
Aliaksandr Hleb kam beim VfL Wolfsburg nicht zum Zug. Hier muss er sich das Spiel gegen Schalke von der Tribüne aus ansehen

Aliaksandr Hleb had achteraf gezien liever niet de overstap naar FC Barcelona gemaakt in 2008. De Catalanen namen de middenvelder op dat moment over van Arsenal. Zijn periode in Spanje liep uit op een lichte teleurstelling.

Hleb kwam voor vijftien miljoen euro over vanuit Londen, maar hij liet geen onuitwisbare indruk achter. Na een jaar mocht hij op huurbasis vertrekken, waarna hij in 2012 voor een definitieve transfer naar het Russische Krylia Sovetov koos. Op dit moment is de 35-jarige speler werkzaam voor BATE Borisov in zijn vaderland Wit-Rusland.

"Ik zat in Londen aan de top van mijn kunnen en kende daar de beste periode uit mijn loopbaan", vertelt Hleb aan Reuters. "In mijn eerste seizoen bereikten we de Champions League-finale, die we verloren. Maar ik herinner mij die wedstrijd beter dan de gewonnen finale met Barcelona in 2009. Een gedeelte van mij baalt dat ik niet bij Arsenal ben gebleven."

"Arsène Wenger was als een vader voor mij, hij vertrouwde mij. Het maakt mij droevig als ik er weer aan denk. Maar aan de andere kant, Barcelona is een grotere club. Ik heb niet zoveel gespeeld als ik zou willen, maar ik heb in ieder geval soms gespeeld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner