07.10.2016 15:50

Voortbestaan RKC Waalwijk lijkt gegarandeerd

RKC Waalwijk lijkt te zijn behoed voor een aanstaand faillissement. De gemeente Waalwijk gaat naar alle waarschijnlijk instemmen met de verkoop van het stadion aan een projectontwikkelaar. Daardoor is de eerstedivisionist uit de financiële problemen.

De huidige elf in de Jupiler League heeft een projectontwikkelaar gevonden die het stadion voor drie miljoen euro van de gemeente Waalwijk wil overnemen. De investeerder vraagt het eerste jaar geen huur en staat bovendien garant voor het onderhoud aan het complex. "Het eerste jaar hoeven we geen huur te betalen omdat het voor PPO (de betrokken projectontwikkelaar, red.) belangrijk is om een gezonde huurder te hebben", zegt Remco Oversier, algemeen directeur van de Waalwijkers, in het Brabants Dagblad.

Donderdagavond vergaderde de gemeenteraad over de situatie van RKC. De verkoopprijs van drie miljoen euro betekent voor de gemeente Waalwijk een flinke financiële strop. Wanneer de projectontwikkelaar het stadion koopt, is er volgens Oversier geen sprake van onverwachte huurverhogingen. "Ook als we promoveren blijft de huur hetzelfde", verzekerde hij.

Het lijkt er sterk op dat Oversier de raadsleden heeft weten te overtuigen van zijn plannen. "Niks doen betekent faillissement en dan zal het verlies voor de gemeente nog groter zijn. Dus kunnen we niet anders dan kiezen voor afscheid nemen van RKC", aldus Christiaan Kuijten van de plaatselijke VVD over de mogelijke verkoop van het stadioncomplex.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner