09.10.2016 10:45

Koeman: "Pep was een fantastische jongen"

Ronald Koeman neemt het met zijn Everton FC volgende week op tegen Manchester City. Een bijzonder duel voor de Nederlandse coach, die dan Pep Guardiola weer eens ontmoet. Beide trainers kennen elkaar al vele jaren.

Koeman en Guardiola speelden in het verleden met elkaar bij FC Barcelona. Toenmalig trainer Johan Cruijff zag in Koeman een perfecte mentor voor het nog jonge talent Guardiola. "Ik vond dat goed", vertelt de oefenmeester van Everton in gesprek met The Mirror. "Als het een talent zou zijn en een goede jongen, wilde ik hem helpen. Dus hij zei tegen mij dat ik vanaf dat moment moest letten op een jongen genaamd 'Pep'. Ik moest hem helpen in zijn ontwikkeling en zorgen dat hij de Nederlandse manier van spelen onder de knie zou krijgen."

"Pep was een fantastische jongen. Hij was zeer leergierig, hij wilde alles weten", blikt Koeman terug. "Het bleef ook een hele normale jongen. Hij kreeg geen arrogante trekjes. Hij ging zich niet als een ster gedragen, ondanks dat hij bij Barcelona speelde. Na drie jaar bij het eerste team te hebben gezeten reed hij nog altijd in dezelfde tweedehands auto."

De oud-trainer van Feyenoord bewaart goede herinneringen aan de samenwerking met Guardiola. "Om eerlijk te zijn: er waren maanden waarin ik meer tijd met Pep doorbracht dan met mijn vrouw", lacht Koeman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner