09.10.2016 12:18

De Leeuw geniet van Amerikaans avontuur

Michael de Leeuw (r.) duelleert namens Chicago Fire met Kei Kamara van New England Revolution. (24-07-2016)
Michael de Leeuw (r.) duelleert namens Chicago Fire met Kei Kamara van New England Revolution. (24-07-2016)

Michael de Leeuw heeft het uitstekend naar zijn zin in de Verenigde Staten. De aanvaller maakte deze zomer de overstap van FC Groningen naar Chicago Fire en kijkt zijn ogen uit in de Amerikaanse miljoenenstad.

De dertigjarige spits kan nauwelijks geloven dat hij tegenwoordig in de Verenigde Staten voetbalt. "Het is hier genieten. Elke keer als ik door Chicago heenloop zie ik die grote gebouwen. Het is niet te vergelijken met een willekeurige stad in Nederland", vertelt De Leeuw in gesprek met Omroep Brabant.

De Leeuw is niet de enige Europese speler die actief is in de Major League Soccer. Ook Andrea Pirlo, Frank Lampard en David Villa voetballen tegenwoordig voor een Amerikaanse club. "Het is een leuk extraatje, want het zijn grote namen. Je ziet dat zij een heel team op sleeptouw nemen. Toch als het fluitje gaat laat ik ze voor wat ze zijn. We verloren van New York en ik ben direct pissig de kleedkamer ingelopen. Tuurlijk zat ik een aantal jaren geleden voor de televisie naar die gasten te kijken. Nu heb ik er minder gevoel bij."

Chicago Fire presteert vooralsnog onder de maat. De ploeg van De Leeuw staat momenteel laatste, maar cruciale gevolgen heeft dat echter niet. "Met nog drie wedstrijden te spelen moeten we acht punten goedmaken. Dat wordt lastig. Gelukkig kun je niet degraderen uit de MLS. Dat is ons voordeel. Volgend seizoen ben ik er vanaf het begin bij en hoop ik ook met het team beter te presteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner