09.10.2016 14:59

Klich: "Het Nederlandse voetbal past bij mij"

Aan het einde van de transferperiode haalde FC Twente Mateusz Klich op bij 1. FC Kaiserslautern. Een goede zet, aangezien de Pool zich profileert op het middenveld van de Tukkers. Klich voelt zich ook lekker in de Eredivisie.

"Het voetbal dat in Nederland wordt gespeeld past het best bij mij, technisch voetbal", stelt de 26-jarige Klich op de clubwebsite van FC Twente. "Vanaf de eerste dag dat ik bij FC Twente binnenkwam, wilde ik er alles aan doen om er snel te staan, vanaf de eerste training er honderd procent vol voor gaan en laten zien dat ik er klaar voor was."

Dit resulteerde in een basisplaats, want sinds hij in speelronde vijf in het elftal van de formatie uit Enschede kwam te staan, miste hij nog geen minuut in de Eredivisie. "Wanneer je als speler nieuw bij een club komt, probeer je je altijd zo snel mogelijk aan je nieuwe omgeving aan te passen en een band op te bouwen met de mensen om je heen."

"Het helpt ook dat ik een open persoon ben en in de eerste weken direct veel heb gespeeld. Dat zorgt er alleen maar voor dat je je sneller aanpast." Klich kwam in het verleden ook uit voor PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB beker won. FC Twente opent 16 oktober de voetbalzondag in de Eredivisie met een wedstrijd tegen PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner