11.10.2016 15:04

'De Bruyne herstelt snel en is weer inzetbaar'

Trainer Pep Guardiola (r.) troost Kevin De Bruyne (l.), die tijdens de wedstrjid Swansea City - Manchester City geblesseerd uitvalt. (24-09-2016)
Trainer Pep Guardiola (r.) troost Kevin De Bruyne (l.), die tijdens de wedstrjid Swansea City - Manchester City geblesseerd uitvalt. (24-09-2016)

Kevin De Bruyne maakt waarschijnlijk sneller dan verwacht zijn rentree bij Manchester City. De Belg raakte eind september geblesseerd aan zijn hamstring en de verwachting was dat De Bruyne een maand uit de roulatie zou zijn, maar het herstel verloopt voorspoedig.

Diverse bronnen, waaronder Het Laatste Nieuws, melden dat De Bruyne zo goed als hersteld is van de blessure. Trainer Pep Guardiola kan het aankomende weekend tegen Everton weer beschikken over De Bruyne, die de WK-kwalificatiewedstrijden van België tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar aan zich voorbij liet gaan. Krijgt De Bruyne nog langer rust van Guardiola, dan kan de Belg in het Champions League-duel met FC Barcelona zijn rentree maken.

De Bruyne is ook dit seizoen onder Guardiola van grote waarde voor Manchester City. De Belgische middenvelder is een vaste waarde onder de Spaanse trainer en was dit seizoen van alle City-spelers samen met Raheem Sterling betrokken bij de meeste doelpunten in de Premier League. Na zes wedstrijden staat De Bruyne op twee goals en vier assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner