13.10.2016 15:24

Mancini nog overtuigd van klasse Balotteli

Na een paar magere jaren lijkt Mario Balotelli helemaal op de weg terug. De spits van OGC Nice scoorde al vijf keer in de Ligue 1, tot blijdschap van Roberto Mancini. De Italiaanse trainer haalde Balotelli op jonge leeftijd naar Manchester City en is er nog altijd van overtuigd dat de excentrieke spits de top kan bereiken.

"Het is jammer dat hij zoveel tijd heeft verspeeld in de afgelopen jaren. Met zijn kwaliteiten had hij veel meer kunnen bereiken. Hij moet begrijpen dat Nice hem een geweldige kans heeft gegeven", aldus Mancini tegenover L'Equipe. "Gelukkig is hij pas 26. Een carrière is snel voorbij, hij moet alleen maar denken aan hard werken. Hij mag het talent dat hij van God heeft gekregen niet verspillen."

Mancini vindt dat Balotelli dit seizoen minstens twintig doelpunten moet maken. "Maar hij moet wel ophouden met het uittrekken van zijn shirt als hij scoort", grapt de Italiaan. Balotelli maakte in het competitieduel met FC Lorient vlak voor tijd de winnende 2-1 en trok vervolgens zijn shirt uit, wat hem op geel kwam te staan. De spits pakte even later ook zijn tweede gele kaart en werd van het veld gestuurd. De Franse voetbalbond oordeelde echter dat de scheidsrechter fout zat en schrapte de rode kaart.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner