14.10.2016 09:30

AZ-talent ging niet in op aanbieding Ajax

Doelman Jasper Schendelaar in actie voor Nederland Onder 17. (28-09-2016)
Doelman Jasper Schendelaar in actie voor Nederland Onder 17. (28-09-2016)

Jasper Schendelaar staat in de belangstelling van meerdere clubs. De zestienjarige doelman had onder meer een aanbieding van Ajax op zak. Desondanks nam Schendelaar de beslissing om de Alkmaarders trouw te blijven.

Ook clubs uit Engeland zaten achter de verdiensten van Schendelaar aan. "We hebben het serieus besproken en de voor- en nadelen op een rij gezet", vertelt de moeder van het talent in gesprek met het Noordhollands Dagblad. Het hele gezin mocht mee naar Engeland, maar dat zag de familie als een te groot risico.

Ajax belde ieder jaar Schendelaar op, waardoor hij begon te twijfelen. "Totdat we met AZ een uitwedstrijd tegen Ajax speelden. Toen was die twijfel in één keer verdwenen en wist ik dat ik gewoon bij AZ wilde spelen", vertelt de keeper. "Een kwestie van gevoel. Bij AZ voel ik me thuis. Iedereen kent elkaar, dat vind ik prettig."

Ajax wilde Schendelaar op stage laten komen. "Ze vonden me een ruwe diamant. Ik mocht wel elke maandag komen trainen, een jaar lang. De volgende dag belde AZ dat ik daar stage mocht komen lopen. Na twee trainingen werd ik daar aangenomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner