14.10.2016 11:47

Koeman: "Guardiola was mijn slaapmaatje"

Ronald Koeman neemt het zaterdag met Everton op tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Het tweetal sliep samen op een kamer in hun periode bij FC Barcelona. De twee trainers zijn elkaar de laatste tijd blijven zien.

"Dat is het voordeel van hier in deze regio werken", begint Koeman zijn verhaal. "Pep was mijn slaapmaatje en we zoeken elkaar geregeld op, een keer in de maand. Vaak zit Txiki Begiristain er dan ook bij, hij is technisch directeur bij City. Wij delen samen een verleden, dan is het logisch dat je elkaar opzoekt als je toch in de buurt woont."

Koeman hoopt de goede competitiestart van Everton te vervolgen tegen City. "Toen ik kwam, trof ik een selectie aan die kwalitatief best goed was, maar ook wat slapjes. Dan is het een kwestie van goed en hard trainen. Wij kunnen niet in een transferwindow alles doen, maar we weten wat we willen en dat heeft tijd nodig", vertelt hij aan Voetbal International.

De Nederlandse trainer voelt zich op zijn plek in de Engelse competitie. "De Premier League is de nummer één competitie in Europa. Dat Guardiola hier komt werken, dat Antonio Conte naar Chelsea gaat, het is een bewijs van grootsheid van deze league. Ik vind het leuk om daar tussen te werken en met Everton te groeien naar een mooie plek op de ranglijst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner