14.10.2016 12:25

Klich: "In de winterstop wist ik het scenario"

Enes Ünal (l.), doelpuntenmaker Mateusz Klich (m.) en Bersant Celina (r.) lopen gebroederlijk naast elkaar om de 0-1 tegen Heracles Almelo te vieren. (02-10-2016)
Enes Ünal (l.), doelpuntenmaker Mateusz Klich (m.) en Bersant Celina (r.) lopen gebroederlijk naast elkaar om de 0-1 tegen Heracles Almelo te vieren. (02-10-2016)

Mateusz Klich maakte afgelopen zomer heel bewust de overstap naar FC Twente. Voor een klein bedrag kwam de middenvelder over van 1. FC Kaiserslautern. Klich had voor zijn overstap goed contact met hoofdtrainer René Hake.

"In de winterstop wist ik het scenario: als Hakim Ziyech zou vertrekken, zou Twente me ophalen", vertelt Klich in gesprek met TC/Tubantia. "Daar ging iedereen ook vanuit, maar het kwam er dus niet van. In de zomer hetzelfde verhaal. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik op het laatst wel wat nerveus werd, want Hakim kwam maar niet weg. Ik was veroordeeld tot wachten. Uiteindelijk is het op het laatst nog goed gekomen."

FC Twente was niet de enige club die Klich probeerde aan te trekken. "Ik kon in België meer verdienen, maar ik wilde naar Twente. Ondanks alle problemen van vorig jaar is Twente nog steeds een grote club en de mensen hebben er alles aan gedaan om me binnen te halen. Daarom heb ik ook zonder aarzelen voor drie jaar getekend. Ik voel het vertrouwen van iedereen en dat is me veel meer waard dan al dat geld."

Sinds zijn avontuur bij VfL Wolfsburg weet Klich dat geld niet het belangrijkste is. "Als je een speler haalt, heb je een idee, lijkt me, maar Wolfsburg had geen enkel plan met mij. Ik verdiende in die dagen echt een topsalaris, maar voor mij was het al snel duidelijk dat ik er weg wilde. Toen Kaiserslautern kwam, hoefde ik ook niet lang na te denken. Ik ben prof en geld verdienen is belangrijk in het leven, maar het is niet het belangrijkste. Ik wil ergens plezier hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner