14.10.2016 15:15

SC Cambuur wil rug rechten na zwakke start

Trainer Rob Maas sprak aan het begin van het seizoen de ambitie uit om met SC Cambuur bovenin de Jupiler League mee te strijden. Na negen wedstrijden is de realiteit dat de Leeuwarders wel bovenin meedraaien, maar dan in het rechterrijtje van de competitie. Maas geeft de hoop op een mooi seizoen echter nog niet op.

SC Cambuur won dit seizoen nog maar drie wedstrijden en staat met elf punten op de twaalfde plaats. "Dat is zeker niet waar we horen te staan, dat moge duidelijk zijn. We zitten in een proces en dat gaat altijd met vallen en opstaan. Vorig jaar was het vooral tegenhouden en nu zijn we overal de favoriet en willen we dominant zijn. Dat is een andere manier van denken."

Vrijdagavond staat voor de Leeuwarders het uitduel met FC Den Bosch op het programma. SC Cambuur ging in de laatste drie wedstrijden buitenshuis onderuit. "We moeten winnen, punt", stelt Maas op het digitale thuis van de Leeuwarders. In de voorbereiding op het seizoen namen de twee clubs het ook tegen elkaar op. Toen won SC Cambuur met liefst 5-0 van FC Den Bosch.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner