14.10.2016 16:27

Streppel hoopt dat Heerenveen lijn doortrekt

Van alle Eredivisionisten baalde sc Heerenveen misschien wel het meest van de competitieonderbreking. De Friezen verkeerden in topvorm: nadat FC Twente, Roda JC en ADO Den Haag werden verslagen, hield Heerenveen regerend landskampioen PSV op een gelijkspel. Trainer Jurgen Streppel verwacht dat zijn team op dezelfde voet verder gaat.

"Ik zou niet weten waarom het nu minder zou moeten gaan, maar het blijft voetbal. Je moet het iedere week weer laten zien", zegt Streppel op de clubwebsite van Heerenveen, dat een knappe vierde plaats bezet in de Eredivisie. De Friezen spelen zondag de noordelijke derby tegen FC Groningen, dat met zes punten uit acht duels een tegenvallende vijftiende plaats bezet.

Na de interlandperiode hebben alle internationals zich weer gemeld in Friesland. "De interlands zijn mooi voor de jongens en het is goed voor de uitstraling van de club, maar het is vervelend dat er een stuk of zeven spelers weg zijn. Dat maakt het lastig om te trainen op de manier die je graag wilt en zeker als het lekker draait is het fijn om in het ritme te blijven."

Voor Streppel is het treffen met FC Groningen zijn eerste derby in dienst van Heerenveen. "Ik ben benieuwd naar de derby tegen Groningen. In mijn tijd bij Willem II was de wedstrijd tegen NAC de derby. Dan vlogen de vonken eraf, als er morgen met dezelfde beleving wordt gespeeld, kan het heel aardig worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner