14.10.2016 22:23

André Onana verkiest Ajax boven Afrika Cup

André Onana brengt stijlvol redding namens Ajax in het duel met Standard Luik. (29-09-2016)
André Onana brengt stijlvol redding namens Ajax in het duel met Standard Luik. (29-09-2016)

In januari wordt de Afrika Cup weer afgewerkt. Dat toernooi valt binnen het reguliere competitieprogramma, waardoor clubs spelers moeten afstaan. Ajax zou Hakim Ziyech, Betrand Traoré en André Onana enkele weken moet missen. Laatstgenoemde blijft echter liever in Amsterdam.

Hakim Ziyech heeft zich geplaatst met Marokko, Bertrand Traoré mag meedoen namens Burkino Faso, terwijl André Onana zich met Kameroen heeft geplaatst. "Ik geef de voorkeur aan bij Ajax blijven. Het is natuurlijk mooi om voor Kameroen uit te komen, maar het is voor mij nu belangrijker om bij Ajax te blijven spelen en te knokken om het kampioenschap", aldus de doelman in gesprek met Ajax Life.

De bondscoach van Kameroen, Hugo Broos, is nog niet op de hoogte van de wens van Onana. "Daar is nog genoeg tijd voor. Ik ga hem echt vragen of ik in januari bij Ajax mag blijven. Ik hoop dat het mag, dat zou goed nieuws zijn voor mij." Het eindtoernooi in Gabon wordt tussen 14 januari en 5 februari afgewerkt. In die periode worden er vier Eredivisie-wedstrijden gespeeld. 

Ajax komt tussen 14 januari en 5 februari uit tegen PEC Zwolle, FC Utrecht, ADO Den Haag en Roda JC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner