15.10.2016 10:10

Druk op Maas neemt toe na nieuwe nederlaag

Na opnieuw een zeperd in de Jupiler League wordt het er voor SC Cambuur-trainer Rob Maas niet makkelijker op. De degradant verloor al voor de derde keer in de laatste vijf wedstrijden, Maas beseft dat het tijd wordt om beter te presteren.

"Moedeloos, dat is wel het goede woord. Dit is gewoon ongelooflijk", stelde Maas na een nieuwe nederlaag. "Ruim een uur was er niks aan de hand. We kregen zes, zeven kansen en scoorden maar een keer", kijkt hij met FOX Sports terug op de wedstrijd tegen FC Den Bosch. "Bij 1-1 denk je: 'het zal toch niet weer'. En je verliest gewoon met 3-1. Dan kun je tachtig procent balbezit hebben en kans op kans krijgen, maar staat er gewoon weer dat Maas verliest."

Maas is na tien competitiewedstrijden met SC Cambuur, waarin zeven keer puntenverlies werd geleden, niet van plan om zijn tactiek te wijzigen. "Wie zegt mij dat ik met defensief voetbal wel win? Wij hebben de spelers om dit te doen, alleen maken we de goals niet. Ik blijf vertrouwen houden, maar we moeten wel een keer punten gaan pakken." SC Cambuur degradeerde vorig seizoen rechtstreeks uit de Eredivisie en staat momenteel veertiende in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner