15.10.2016 11:25

Geen babynamen op Utrechtse voetbalshirts

FC Utrecht viert de 1-2 van Bart Ramselaar (tweede van rechts) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht (12-08-2016).
FC Utrecht viert de 1-2 van Bart Ramselaar (tweede van rechts) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - FC Utrecht (12-08-2016).

De KNVB heeft bijzondere plannen van FC Utrecht tegengehouden. De Domstedelingen wilden Ramon Leeuwin, Kevin Conboy en Yassin Ayoub met de namen van hun pasgeboren baby's op de rug laten spelen, maar de bond stelde dat dit niet past binnen de reglementen van de Eredivisie.

Leeuwin, Conboy en Ayoub werden in de afgelopen interlandperiode vader en om dat te vieren wilde Tele2 de sponsorruimte op de achterkant van het shirt inruilen voor de babynamen van de spelers. Onder het rugnummer van Leeuwin, Conboy en Ayoub zou het logo van het bedrijf dan plaatsmaken voor de namen van Shane Rémy (de zoon van Leeuwin), Alexander (de zoon van Conboy) en Junayra (de dochter van Ayoub).

De KNVB stond dit idee echter niet toe, waardoor FC Utrecht het ludieke idee voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de prullenbak kan deponeren. De club kan in de vaderlandse competitie wel een succesje gebruiken, na acht wedstrijden verzamelde de ploeg slechts zes punten. Hiermee staat de club alleen op doelsaldo buiten de degradatieplekken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner