15.10.2016 12:25

"Ajax gaat veel plezier beleven aan Cassierra"

Mateo Cassierra (r.) gaat het luchtduel aan met Kostas Laifas tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Standard Luik. (29-09-2016)
Mateo Cassierra (r.) gaat het luchtduel aan met Kostas Laifas tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Standard Luik. (29-09-2016)

In de schaduw van landgenoot Davinson Sánchez maakt Mateo Cassierra bij Ajax zijn eigen ontwikkeling door. De aanvaller speelt een stuk minder dan Sánchez, maar toch is Ajax-trainer Peter Bosz overtuigd van zijn kwaliteiten.

"Hij spreekt amper Engels en mijn Spaans is ook niet top, maar als ik zie hoe snel hij zaken oppakt, kan ik alleen maar tevreden zijn", stelt Bosz tegenover Ajax Life, de supportersvereniging van de Amsterdammers. "Ik vind hem nu nog niet echt een diepe spits, maar dat gaat hij wel worden." Cassierra is gehaald voor de spitspositie, maar moet voorlopig zijn meerdere erkennen in Bertrand Traoré en Kasper Dolberg.

"Mateo heeft een goed gevoel voor positie. Hij kan goed uit de voeten tussen de linies, net onder de diepe spits. Hij heeft veel kwaliteit, is pas negentien jaar. Daar gaat Ajax nog heel veel plezier aan beleven." Cassierra staat inmiddels op twaalf wedstrijden voor Ajax, daarin scoorde hij één keer. Voor Jong Ajax was de Colombiaan al vijf keer trefzeker in twee wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner