15.10.2016 13:42

Van den Brom: "Vitesse wordt weer een club"

John van den Brom geniet van zijn AZ, dat op een 5-1 voorsprong komt tegen PEC Zwolle. (16-04-2016)
John van den Brom geniet van zijn AZ, dat op een 5-1 voorsprong komt tegen PEC Zwolle. (16-04-2016)

John van den Brom neemt het zaterdagavond met AZ op tegen zijn oude club Vitesse. De oefenmeester is blij dat het aantal huurlingen van Chelsea dit seizoen is afgenomen en eigen talenten vaker de kans krijgen. 

"Ze hebben daar te maken gehad met eigenaren binnen de club, waarin veel spelers op huurbasis kwamen en dan met name van Chelsea", vertelt Van den Brom in gesprek met de NOS. "Dat hebben ze, ik zou bijna zeggen gelukkig, wat teruggedrongen. Zo kunnen ze ook weer wat spelers vanuit de opleiding een kans geven. Dan wordt het wat meer Vitesse en dat vind ik goed om te zien."

Van den Brom was in het seizoen 2011/2012 actief als trainer van de Arnhemmers en kwam als speler ook jarenlang uit voor Vitesse. Inmiddels is de oefenmeester alweer bezig aan zijn derde seizoen bij AZ, waar hij in het geheel niet te maken heeft met buitenlandse invloed. "Het grootste voordeel is dat alles wat er bij ons op het veld staat, ook echt van ons is."

De trainer van AZ ziet meer verschillen tussen zijn huidige club en Vitesse. "En wij spelen de laatste jaren makkelijker mee om de plaatsen drie, vier, vijf. Vitesse wil dat graag, maar dat lukt ze niet altijd", vervolgt Van den Brom. "Daarnaast zit het Gelredome niet altijd vol. AZ is verder. Ik denk dat AZ een echte club is, terwijl Vitesse bezig is om weer een club te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner