15.10.2016 15:45

Chelsea boekt gemakkelijke zege op Leicester

Chelsea heeft zaterdagmiddag met 3-0 gewonnen van titelhouder Leicester City. Het was een welkome zege voor de geplaagde trainer Antonio Conte, die hierdoor met de Londense ploeg naar de vijfde plaats stijgt.

Al na zeven minuten kwam de thuisploeg op Stamford Bridge op een 1-0 voorsprong. Nemanja Matic hakte een corner door, die de vogelvrije Diego Costa inschoot. Eden Hazard verdubbelde na ruim een half uur spelen de voorsprong. Ook bij deze treffer was de assist wonderlijk: een zittend omhaaltje van Pedro.

In de tweede helft bekroonde Victor Moses de zege op de verrassende kampioen van vorig seizoen. De assist was andermaal schoon. Invaller Nathaniel Chalobah zette met een bekeken hakbal zijn ploeggenoot vrij voor de Deense keeper van Leicester, Kasper Schmeichel.

Leicester, dat eerder al met groot verschil verloor van Liverpool en Manchester United, blijft hangen op een dertiende plek.