15.10.2016 15:43

Van der Vaart: "Voor hem koop je een kaartje"

Rafael van der Vaart poseert met het shirt van zijn nieuwe club. De middenvelder heeft kort daarvoor een eenjarig contract bij FC Midtjylland getekend. (10-08-2016)
Rafael van der Vaart poseert met het shirt van zijn nieuwe club. De middenvelder heeft kort daarvoor een eenjarig contract bij FC Midtjylland getekend. (10-08-2016)

Rafael van der Vaart heeft zich zaterdag lovend uitgelaten over Hakim Ziyech. Volgens de middenvelder van FC Midtjylland heeft Ajax lange tijd niet meer de beschikking gehad over een stylist op het middenveld.

Ziyech is het seizoen uitstekend begonnen bij Ajax: in acht wedstrijden is de middenvelder al goed voor drie doelpunten en vijf assists. De Marokkaan maakt zelfs kans op de trofee voor Afrikaans voetballer van het jaar. "Ziyech is een speler voor wie je een kaartje koopt. En die heb ik bij Ajax de laatste seizoenen wel gemist, als ik eerlijk ben", aldus Van der Vaart in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van der Vaart maakte afgelopen zomer de verrassende overstap van Betis Sevilla naar het Deense FC Midtjylland, maar was de laatste jaren een aantal keer dichtbij een rentree bij Ajax. Bij de Amsterdammers maakte de middenvelder in 2000 zijn debuut in het betaalde voetbal. "Een paar jaar terug wilden ze me graag hebben, maar had ik er zelf op dat moment geen oren naar", aldus Van der Vaart.

"De afgelopen twee seizoenen zag ik een terugkeer zelf wel zitten, maar wilde Ajax niet", bekent de 33-jarige middenvelder. "Dat is hun goed recht, hoor. Er zit geen oud zeer. Ajax blijft voor mij altijd een speciale club. Ik probeer ze zo goed mogelijk te volgen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner