15.10.2016 16:37

Onana niet bang voor concurrentiestrijd Krul

Leon de Kogel (l.) duwt Ajax-doelman André Onana, maar laatstgenoemde bijt van zich af. (28-08-2016)
Leon de Kogel (l.) duwt Ajax-doelman André Onana, maar laatstgenoemde bijt van zich af. (28-08-2016)

André Onana was afgelopen weken eerste doelman bij Ajax, maar moet binnenkort de concurrentiestrijd aangaan met Tim Krul. De sluitpost uit Kameroen maakt zich niet druk om de aanstaande terugkeer van Krul.

"Het is een goede strijd. Ik denk niet aan Tim Krul", vertelt Onana in gesprek met de NOS. "Ik weet dat het eerste team van Ajax drie keepers heeft. Iedereen werkt hard om op zondag of zaterdag te spelen. Het belangrijkste is dat het team wint. Als ik speel en het team wint, vind ik dat mooi. Als ik niet speel en het team wint, vind ik dat ook prima."

Na een aarzelende start heeft Onana zijn draai nu gevonden in de hoofdmacht van Ajax. "Het was anders om met het eerste team te spelen. Tuurlijk ben je bang om risico's te nemen. Maar naar mate je meer speelt krijg je meer zelfvertrouwen en kan je doen wat je wilt. Nu voel ik me goed, ik doe wat ik wil", aldus de uit Kameroen afkomstige doelman.

Krul sluit binnenkort aan bij de groepstraining van Ajax. De sluitpost, die dit seizoen wordt gehuurd van Newcastle United, is zo goed als hersteld van een ernstige knieblessure. Krul maakt waarschijnlijk eerst zijn minuten in de Jupiler League voor Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner