15.10.2016 22:59

Juventus wint met 2-1 en verstevigt koppositie

Juventus heeft zaterdag zijn koppositie verstevigd door met 2-1 te winnen van Udinese Calcio. Udinese, onder leiding van voormalig Juve-coach Luigi Delneri, kwam na een half uur op voorsprong in Juventus Stadium. De Tsjech Jakub Jankto scoorde voor de nummer 17 van de Serie A, na een misser van keeper Gianluigi Buffon.

De Argentijn Paulo Dybala stelde vlak voor en vlak na rust orde op zaken, met een benutte vrije trap en een rake penalty. Onder meer Sami Khedira en Gonzalo Higuaí­n kregen rust, met het oog op de Champions League-wedstrijd bij Olympique Lyon dinsdag.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri heeft nu 21 punten uit acht duels. AS Roma en SSC Napoli, die zaterdagmiddag tegenover elkaar stonden, volgen met respectievelijk zestien en veertien punten. Een drietal clubs heeft dertien punten, maar komt morgen pas in actie.