16.10.2016 10:48

Luuk de Jong treurt: "Werd er moedeloos van"

Luuk de Jong (l.) kijkt toe hoe Robin Pröpper de bal naar een medespelers speelt. (15-10-2016)
Luuk de Jong (l.) kijkt toe hoe Robin Pröpper de bal naar een medespelers speelt. (15-10-2016)

Luuk de Jong baalde na afloop van het gelijkspel tegen Heracles Almelo als een stekker. De spits van PSV zag de thuisploeg ondanks een kansenregen niet verder komen dan 1-1 tegen de Heraclieden.

"Ik werd er af en toe moedeloos van in het veld", begint de captain van de thuisploeg tegenover NUsport. "We waren zoveel beter, hadden 99 procent van de tijd de bal op hun helft, maar we scoorden niet. De bal vloog er zelfs een keer via de keeper en de paal uit. Dat is heel frustrerend, al is het misschien ook onze schuld dat keepers steeds tegen ons kunnen uitblinken. Die bal moet zo ver naar de hoek dat-ie kansloos is."

De 26-jarige moet zich nu focussen op woensdag, wanneer Bayern München wacht. "We zullen worden teruggedrongen. Het wordt oppassen. We moeten het compact houden en scherp zijn, want een foutje straffen ze meteen af. En wij zullen minder kunnen creëren, maar hopelijk is het dan wel een keer raak."

"Het is een wereldploeg, maar ze zitten niet in hun beste fase. We hebben een kans. Een resultaat is ook nodig om nog kans te maken op overwinteren in de Champions League. Anders is overwinteren in de Europa League denk ik het hoogst haalbare. Niemand zal het ons kwalijk nemen als we derde worden in deze poule, maar we willen meer", aldus De Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner