16.10.2016 12:45

Pastoor na uitspraak: "Was grappig bedoeld"

Sparta-traner Alex Pastoor zag zijn ploeg zaterdagavond een minuut voor tijd nog een punt veiligstellen tegen Willem II en verscheen na afloop met enige euforie voor de camera’s van de NOS. Daar zorgde de trainer van de Spartanen voor opschudding met een grappig bedoelde uitspraak.

Na de wedstrijd zei Pastoor tegen een verslaggever van de NOS: "Het had zomaar gekund dat we een derde treffer hadden gemaakt. Dan had ik echt alle kankerverwekkende kunstgraskorrels zo opgesnoven." Pastoor doelde daarmee op de recente uitzending van Zembla over de discussie van het mogelijke kankerverwekkende rubbergranulaat op kunstgrasvelden.

Bij het Fox Sports-programma De Tafel van Kees gaf de coach uitleg over de uitspraak. "Als je het zo uitspreekt, komt het bij mij anders binnen dan het bij mij de mond uitkwam. Ik heb niemand willen kwetsen en eigenlijk op een bepaalde manier schijtlollig willen zijn. Het gras opvreten was in het geval van kunstgras geen optie." Pastoor zei ook dat hij niet had verwacht dat er ophef zou ontstaan na zijn uitspraak. "Ik bedoelde het grappig en het is serieus opgepakt, dat is geenszins de bedoeling geweest."

Sparta kwam zaterdagavond op het eigen Kasteel niet verder dan 2-2 tegen Willem II. De Spartanen kwamen op 0-2 achterstand, maar dankzij doelpunten van Craig Goodwin en Thomas Verhaar pakten de Rotterdammers toch nog een punt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner