16.10.2016 18:35

Degelijk Ajax haalt drie punten op bij ADO

Ajax heeft zondagmiddag de volle buit gepakt op bezoek bij ADO Den Haag. De degelijk spelende Amsterdammers profiteerden van twee defensieve slippertjes van ADO, waardoor het duel in 0-2 eindigde.

Voor ADO is Ajax-thuis een opzichzelfstaande wedstrijd. Dat werd in de eerste paar minuten duidelijk met een ADO dat vliegend uit de startblokken kwam, maar de Ajacieden wisten dat al snel te neutraliseren. De ploeg van Peter Bosz nam uiteindelijk de volledige controle over en dat betaalde zich in de twintigste minuut uit. Davy Klaassen combineerde zich samen met Lasse Schöne een weg door een dramatische ADO-defensie en rondde beheerst af om de 0-1 op het scorebord te zetten.

Een minuut later kwam Ajax zelfs dicht bij de 0-2. Kasper Dolberg schoot op dertig meter van het doel de bal vanuit stilstand snoeihard op de lat. Direct daarop was ook ADO gevaarlijk. Oud-Ajacied Sheraldo Becker werd weggestuurd en leek oog in oog te komen met goalie André Onana, maar een perfect getimede sliding van Davinson Sánchez voorkwam nog net dat Becker tot scoren kon komen.

Al vroeg in de tweede helft leek Ajax de wedstrijd op slot te gooien. Wederom kreeg Ajax van ADO alle tijd om de bal bij een volledig vrijstaande Bertrand Traoré te krijgen. De man uit Burkina Faso bleef erg kalm en plaatste de bal langs doelman Ernestas Šetkus, waardoor het 0-2 werd in het Kyocera Stadion en ADO een wel heel lastig te overbruggen stand op het scorebord zag verschijnen.

Veel bleef er daarna niet meer over van de wedstrijd. Ajax temporiseerde, met het oog op Celta de Vigo-uit en Feyenoord-uit. Daartegenover was het geloof bij ADO weggeëbd na de 0-2, waardoor ook het Haags kwartiertje weinig spektakel opleverde. Alleen invaller Anwar El Ghazi kreeg nog een kans om de score nog meer uit te breiden. Hij werkte de bal na een mooie slalom naast.

Ajax had gehoopt dat het zou inlopen op koploper Feyenoord, maar de Rotterdammers bleven zondagmiddag op miraculeuze wijze zonder puntverlies door in de blessuretijd te winnen van NEC. Daarom blijft de achterstand op de Rotterdammers vijf punten. Wel loopt de ploeg van Bosz uit op PSV, dat punten verspeelde tegen Heracles Almelo. ADO verliest met deze belangrijkste wedstrijd van het seizoen zijn vijfde duel op rij in de Eredivisie. Het vizier gaat nu op Roda-uit, waar de huidige nummer tien van de Eredivisie zich moet gaan herpakken.

Door: Nino Vermeulen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner