16.10.2016 23:08

Celta de Vigo hard onderuit tegen Villarreal

Celta de Vigo heeft donderdag in de Europa League thuis tegen Ajax iets goed te maken. De Spaanse middenmoter ging zondagavond op bezoek bij subtopper Villarreal hard onderuit: 5-0. Celta had de voorgaande drie competitieduels gewonnen.

De defensie van Celta, dat twee weken geleden thuis nog met 4-3 won van Barcelona, rammelde in de eerste helft al aan alle kanten. Binnen een kwartier leidde de thuisploeg met 2-0 dankzij twee treffers van Roberto Soriano. Cédric Bakambu tilde nog voor de rust de stand naar 3-0.

Na de pauze hield de malaise bij Celta aan. Met een eigen doelpunt zorgde Daniel Wass voor 4-0 waarna Manu Trigueros de eindstand op 5-0 bepaalde. Bij Celta ontbrak aanvaller John Guidetti (ex-Feyenoord) door een enkelblessure. In groep G van de Europa League is Celta de Vigo met vier punten uit twee duels nog ongeslagen. Ajax leidt in de poule met zes punten.