17.10.2016 12:30

Speler van de Week: Bram Castro

Een keeper die punten voor je pakt is goud waard. Dat is precies wat Bram Castro zaterdagavond deed voor Heracles Almelo op bezoek bij PSV (1-1). De goalie was nauwelijks te passeren en is met een 8,5 onze Speler van de Week in de negende speelronde.

Uitblinker
Gaandeweg de wedstrijd groeide Castro uit tot een flinke sta in de weg voor PSV. Wat Luuk de Jong en zijn teamgenoten ook probeerden, na het doelpunt van Gastón Pereiro voor rust lukte het niet meer de bal langs de sluitpost te krijgen. PSV had op dat moment al een treffer van Samuel Armenteros moeten incasseren en poogden dan ook een overwinning over de streep te trekken. Wat het ook deed, Castro was een niet te passeren horde geworden voor de Eindhovenaren.

In totaal schoot PSV maar liefst 28 keer op doel (inclusief geblokkeerde pogingen). Daarvan waren er negen op doel. Slechts eenmaal moest Castro vissen, maar de rest van de schoten hield de keeper met uitstekend keeperswerk uit zijn doel. De schoten die hij moest zien te pareren kwamen uit alle hoeken en standen. Zowel van binnen als buiten de zestien lukte het PSV niet om Castro te verslaan. Heracles mocht de keeper na afloop dan ook bedanken voor het punt tegen de landskampioen.

Clean sheet
Castro is al vaker een belangrijke schakel gebleken in het team van hoofdtrainer John Stegeman. Met zijn ervaring stuurt hij de defensie aan en staat hij meestal op de goede plek. Zo nu en dan zit er een slippertje bij, maar die zijn een stuk zeldzamer dan zijn goede reddingen. Dit seizoen lukte het hem echter pas één keer om de nul te houden. Uit bij FC Groningen (0-0) hield Castro in de zevende speelronde voor het eerst zijn doel volledig schoon. Maar met een reddingspercentage van 75,6% hoort Castro bij de betere doelmannen van de Eredivisie.

Loopbaan
De in Hasselt geboren Belgische keeper begon zijn loopbaan in zijn vaderland voor KRC Genk. Via Sint-Truidense VV kwam hij vervolgens in Nederland bij Roda JC terecht. Na vijf jaar in Limburg volgde een korte periode in het shirt van PSV, waarna Sint-Truidense hem weer oppikte. MVV Maastricht haalde Castro voor een tweede keer terug naar Nederland, waarna hij in 2014 de overstap naar Heracles maakte.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner