17.10.2016 20:07

Bravo steunt voormalig concurrent Ter Stegen

Manchester City-doelman Claudio Bravo gooit de bal snel weer terug in het veld tijdens het duel met Celtic. (28-09-2016)
Manchester City-doelman Claudio Bravo gooit de bal snel weer terug in het veld tijdens het duel met Celtic. (28-09-2016)

Claudio Bravo heeft maandag zijn steun uitgesproken aan oud-ploeggenoot Marc-André Ter Stegen. De doelman en concurrent van Jasper Cillessen ging twee weken geleden hopeloos in de fout bij FC Barcelona.

In de verloren competitiewedstrijd van Barcelona tegen Celta de Vigo (4-3) maakte Ter Stegen een cruciale fout. De doelman kreeg de bal aangespeeld van een ploeggenoot, maar treuzelde te lang bij de spelhervatting. Een aanvaller van Celta wierp zich in de baan van de bal en die ging pardoes het doel in. Volgens Bravo kan het een keeper altijd een keer overkomen. "Als doelman ben je altijd een makkelijk doelwit", vertelt de Chileen aan ESPN.

Bravo maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona naar Manchester City, maar hoopt dat zijn oud-ploeggenoot zich niet te veel aantrekt van alle kritiek. "Alleen keepers weten hoe het is om bij zo'n grote club onder de lat te staan. Ik denk dat Marc de kwaliteiten heeft om hier bovenop te komen. Het is gewoon een heel speciale positie. We krijgen allemaal veel kritiek en als je een fout maakt, is het meestal fataal. Maar hij moet kalm blijven en in zichzelf blijven geloven, want hij staat daar niet voor niets."

Woensdagavond ontmoeten Barcelona en Manchester City elkaar in de groepsfase van de Champions League. Voor Bravo is het een bijzonder duel. "Het wordt een attractieve, belangrijke wedstrijd. Ik ben blij dat ik voor even mag terugkeren bij de club die voor mij veel deuren heeft geopend." 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner