17.10.2016 22:52

Engelse rivalenstrijd eindigt zonder winnaar

Liverpool FC en Manchester United hebben maandagavond een tactisch schouwspel op de mat gelegd. De eeuwige rivalen gunden elkaar niets en bleven met name defensief op de been. De spannende klassieker bleef zodoende op 0-0 steken.

Zonder de geblesseerde Georginio Wijnaldum begon Liverpool aan de klassieker tegen Manchester United. Onze landgenoot werd op het middenveld vervangen door Emre Can. Adam Lallana keerde terug van een blessure en begon op de reservebank. Zijn plaats in de voorhoede werd opgevuld door Daniel Sturridge. Bij het bezoekende United had Daley Blind een basisplaats als linksback. Verder gaf manager José Mourinho de verrassende voorkeur aan Marouane Fellaini en Ashley Young in plaats van Juan Mata en Jesse Lingard.

Na een wat afwachtend begin greep United het initiatief. De bezoekers combineerden goed en waren met name sterk in de fysieke duels. The Red Devils konden het Liverpool-goalie Loris Karius echter geen enkele keer lastig maken. Na een half uur spelen werden de rollen omgedraaid. Onder leiding van de beweeglijke Philippe Coutinho kwam Liverpool wat meer aan voetballen toe. De thuisploeg had echter moeite om door het sterke defensieve blok van United te breken. Beide teams wisten in een wat tegenvallende eerste helft geen mogelijkheid te creëren: 0-0.

De tweede helft ging van start zonder wissels aan beide kanten. Doelman Karius begon slecht door de bal zomaar in de voeten van Paul Pogba te spelen. Diens pass belandde uiteindelijk bij de in buitenspel staande Zlatan Ibrahimović, waardoor de blunder niet afgestraft kon worden. De Zweedse spits kreeg even later de beste mogelijkheid tot dusver. Zijn kopbal op een voorzet van Pogba miste echter de juiste richting om het Karius moeilijk te maken.

Na een uur spelen was Emre Can dicht bij de openingstreffer voor Liverpool. In het strafschopgebied kon zijn schot uit de draai echter uit de benedenhoek gedoken worden door David De Gea. Liverpool was de meeste gevaarlijke ploeg. Uitblinker Coutinho zette De Gea aan het werk met een hard afstandsschot richting de kruising. De reactie van de Spaanse doelman was, net als de poging, van ongekende klasse. De grote wapenfeiten bleven echter uit in de Engelse topper. Met een gelijkspel schiet zowel Liverpool als Man United weinig op: 0-0.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner