17.10.2016 20:44

Maas: "Doet pijn en dat gaat nog erger worden"

Rob Maas druipt teleurgesteld af na weer een nederlaag met SC Cambuur. De wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-1) blijkt zijn laatste als coach van de Leeuwarders. (14-10-2016)
Rob Maas druipt teleurgesteld af na weer een nederlaag met SC Cambuur. De wedstrijd tegen FC Den Bosch (3-1) blijkt zijn laatste als coach van de Leeuwarders. (14-10-2016)

Rob Maas kan amper geloven dat hij is ontslagen als trainer van SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden ging vrijdag met 3-1 onderuit tegen FC Den Bosch en die nederlaag is de oefenmeester fataal geworden.

Cambuur heeft na tien wedstrijden pas elf punten behaald en dat is voor de directie van de Leeuwarders te weinig. Zij hadden geen vertrouwen meer in de ommekeer onder Maas en besloten hem zaterdagochtend op non-actief te zetten. "Ik zit al wat langer in de voetballerij. Dan weet je dat als de resultaten uitblijven, er iets zou kunnen gaan gebeuren", vertelt Maas in gesprek met Omrop Fryslân.

Toch is Maas van mening dat hij langer de tijd had moeten krijgen. Volgens de oefenmeester is een plaats bij de eerste drie nog zeker haalbaar en was ook het spel van zijn ploeg zo slecht nog niet. "Het is erg zuur dat men na tien wedstrijden al afscheid van je neemt", verzucht een teleurgestelde Maas. "Dat is meer op basis van emotie dan op basis van analyse."

Volgens de oud-trainer van Vitesse was er nog genoeg perspectief om het dwalende elftal weer op het goede spoor te krijgen. "Absoluut. De enige verbetering die wij nog toe moesten passen is het benutten van kansen. Dat is denk ik het enige medicijn." Maas kan amper geloven wat er de afgelopen dagen allemaal is gebeurd.

"Het is allemaal nog onwerkelijk. Vandaag staan de jongens op het veld en nu begint het langzaam te bezinken. Je wilt als trainer heel graag werken met die jongens en de groep en dat is nu niet meer. Dit doet pijn en dat gaat nog erger worden", besluit de 46-jarige oefenmeester.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner