18.10.2016 09:58

Klopp zag saai duel en goede tweede helft

De verwachtingen waren hooggespannen, maar Liverpool en Manchester United konden de voetbalsupporter maandagavond allesbehalve vermaken in een onderlinge confrontatie. Liverpool-trainer Jürgen Klopp beseft dit maar al te goed.

"Ik ben niet gefrustreerd, maar ook niet blij met deze prestatie. Niemand zal deze wedstrijd over tien of twintig jaar terugkijken", aldus een teleurgestelde oefenmeester in gesprek met de BBC. "Het was een hectische wedstrijd die telkens werd onderbroken. De houding van mijn team was wel goed, maar als je beter kunt spelen, moet je dat ook doen."

Liverpool werd na een zwakkere eerste helft sterker in het tweede bedrijf, maar de ploeg kwam niet tot scoren tegen het compacte Manchester United. "Hun manier van verdedigen was moeilijk om te bespelen. We hadden het lastig met hun mandekking, want ze waren sterker dan wij. We verspilden onze energie in het eerste half uur, maar in de tweede helft ging het beter. We hadden toen meer moeten creëren."

Beide ploegen schieten weinig op met het punt in de Premier League. Liverpool verliest de aansluiting met koplopers Manchester City en Arsenal, Manchester United valt nog steeds buiten de top vijf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner