18.10.2016 11:58

Vitesse mist assistent-trainer in derbykraker

Edward Sturing is er niet bij als Vitesse het volgende week zondag opneemt tegen aartsrivaal NEC. De assistent-trainer van de Arnhemmers werd tijdens de wedstrijd AZ - Vitesse naar de tribune gestuurd en heeft inmiddels het schikkingsvoorstel van de KNVB geaccepteerd. De Nederlandse voetbalbond stelde één wedstrijd schorsing voor.

Serdar Gözübüyük stuurde Sturing in de slotfase van de wedstrijd, waarin Vitesse een 0-2 voorsprong weggaf, naar de tribune vanwege aanmerkingen op de leiding. Het gemis van de assistent-trainer komt hard aan bij Vitesse, aangezien de oud-verdediger een echte clubman is. Naast dat hij jarenlang trainer van de club was, speelde hij van 1987 tot en met 1998 in het zwart-geel van Vitesse.

De huidige nummer zes van de Eredivisie had een schorsing kunnen voorkomen door in beroep te gaan, maar ziet daar vanaf. Vitesse kent vooralsnog een wisselvallig seizoen, het verspeelde drie keer punten in de laatste vijf wedstrijden. In totaal voetbalden de Arnhemmers veertien punten bij elkaar in negen wedstrijden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner