18.10.2016 15:31

Piqué over Pep: "Kan alleen maar positief zijn"

Gerard Piqué vraagt om hulp van een ploeggenoot tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo La Coruña (15-10-2016).
Gerard Piqué vraagt om hulp van een ploeggenoot tijdens het competitieduel FC Barcelona - Deportivo La Coruña (15-10-2016).

Gerard Piqué heeft enkel lof voor Manchester City-trainer Pep Guardiola. De coach haalde Piqué in 2008 terug naar FC Barcelona en werkte vier seizoenen samen met de verdediger van FC Barcelona.

"Pep heeft een goede indruk op ons allemaal achtergelaten", aldus Piqué tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Manchester City. "Hij heeft de geschiedenis van de club op een positieve manier veranderd. Ik kan alleen maar positief zijn over hem. Hij heeft me de mogelijkheid gegeven om terug te keren bij FC Barcelona en heeft daardoor een grote impact gehad op mijn carrière."

FC Barcelona wist de afgelopen twee seizoenen steevast te winnen van The Citizens, maar volgens Piqué is het huidige team van Manchester City niet te vergelijken met het team van toen. "Ik denk dat het Manchester City van Pep Guardiola niet te vergelijken is met het Manchester City van Manuel Pellegrini. Ze spelen nu op een andere manier. Ze proberen hoog druk te zetten en de bal snel te veroveren. Hun speelstijl is te vergelijken met die van Pep Guardiola toen hij trainer van Barcelona was. Het wordt een zware wedstrijd."

Lionel Messi keerde afgelopen weekend tegen Deportivo La Coruña (4-0 winst) terug van een blessure. Volgens Piqué is de Argentijn klaar voor de wedstrijd tegen Manchester City. "Het maakt niet uit of hij honderd procent fit is of tien procent. Alleen zijn aanwezigheid op het veld maakt al een groot verschil voor ons en de tegenstander", vervolgt Piqué, die Messi tegen Deportivo La Coruña al na drie minuten zag scoren. "Leo deed het goed, hij had maar drie minuten nodig om te scoren. Hij is de beste voetballer in de geschiedenis van het voetbal. Ik ken hem al sinds hij dertien jaar oud is. Maar we leggen geen extra druk op hem. We moeten allemaal presteren om te winnen, want in je eentje kan je geen wedstrijden winnen. Kijk maar naar de wedstrijden van Leo bij Argentinië."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner